ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } ul#list-nav li { display:inline } ul#list-nav li a { text-decoration:none; padding:5px 0; width:100px; background:#FF0099; color:#eee; float:left; text-align:center; border-left:1px solid #fff; -moz-border-radius: 5px; } ul#list-nav li a:hover { background:#FF6699; color:#000 -moz-border-radius: 5px; }

Isnin, 29 Oktober 2012

PERAYAAN SYIAH IRAN YANG PALING BODOH....


 
sila like page ini 'Say No To Syiah'


Upacara sempena sambutan ulangtahun Revolusi Iran 1979. Beginilah cara mereka menyambut 'kepulangan' tokoh Revolusi Syiah dan wakil Imam Mahdi Syiah (Messiah Dajjal) - Khomeini dari Perancis untuk mengasaskan kerajaan wilayah al-faqih di Iran pada tahun 1979. 'Kepulangan' Naib Imam (penghubung penganut Syiah dengan Messiah Dajjal mereka) ini disambut dengan 'penuh penghormatan' dan lakonan yang menggelikan hati..

Khomeini digelar sebagai 'The Man of The Year' oleh majalah terkenal milik Yahudi - Times setelah berjaya menggulingkan Shah Iran yang sebenarnya waktu itu kehilangan seluruh sokongan rakyat. Kejatuhan Shah Iran direncana bersama oleh pihak Barat (Amerika dan Britain) dengan pihak Revolusi Khomeini - bekas presiden Bani Sadr di tempat persembunyian Khomeini di Perancis. Revolusi ini mendapat liputan dan publisiti yang meluas media-media utama dunia khususnya media Barat milik Yahudi termasuk BBC.

Barat bertanggungjawab mempopularkan revolusi ini bagi menutup kerjasama rahsia mereka bersama kelompok Revolusioner di Iran yang dilakukan menerusi General Huyser, pegawai CIA Amerika di Iran. Ini kerana Shah Jehan telah melakukan dosa terhadap Amerika. Antaranya, Shah Jehan melanggar pantang larang Amerika dengan bertindak menjalinkan hubungan dengan Russia, musuh utama Amerika di Asia Tengah. Bagi menutup kerjasama ini juga Khomeini telah membunuh sekelian ramai pegawai tentera Shah Jehan yang telah belot dan memihak kepada kelompok Revolusioner pimpinan Khomeini selepas Revolusi Iran berjaya. Setelah berjaya mengasaskan kerajaannya, Khomeini telah ditentang oleh sebahagian tokoh besar agama Syiah yang melabelkan beliau sebagai diktator dan kejam. Khomeini dituduh mengasaskan sebuah sistem yang telah meletakkan beliau sebagai penguasa mutlak di Iran dan menyekat orang lain berkuasa. Kerajaan Revolusi Iran era Khomeini juga telah terlibat dalam skandal Iran-Contra yang mendedahkan pihak Amerika telah menghantar senjata ke Iran menerusi Israel semasa perang Iran-Iraq 1980-1988 dahulu. Skandal berkenaan tidak pernah luput dalam sejarah dunia moden kerana mendedahkan tembelang sebenar Iran adalah kawan rapat Israel dan bukannya musuh kepada Israel.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan